東京 3 大必食放題

東京 3 大必食放題

淺草的 たいこ茶屋(Taikochaya)的 1,000 日元午餐放題,是靚太及上班族嘅最愛,因為一個字,平!另一間就係當地最出名食放題壽司的「きづなすし(絆魚壽司)」人氣度爆晒燈。最後一間,在築地市場附近,海鮮零距離直送,一聽就知應該極級新鮮。

位於淺草的たいこ茶屋(Taikochaya),以震撼價 1,000 日圓推出魚生任食放題,供應時間為早上 11點半到下午 2 時,每人限時 50 分鐘,每朝早 10:30 開始派籌,日日都大排長龍,唔夠十分鐘就派完。
全日本有 4 間分店的きづなすし(絆魚壽司),價錢稍為高咗小小,但質素長期保持高水平,海產款式選擇多達 100 款,而且係 24 小時營業。
鮨まぐろや(鮪屋)佔盡地利優勢,在築地市場附近,朝早 8:30 開始派籌,留低資料後,有位再 call back 你。放題時間為 90 分鐘,基本上邊款壽司都好食,但最緊要帶足現金,因為不接受信用卡付款。
評語