【潮日放送】 雙層芝士濃郁口感 日本Häagen Dazs全新限定芝士蛋糕味雪糕

2018.04.23
文 : U Travel
2018.04.23

係邪惡嘅芝士呀!相隔2年,日本Häagen Dazs終於推出全新芝士蛋糕口味食品!4月24日開始,Häagen Dazs雙層芝士蛋糕雪糕ハーゲンダッツ ミニカップ ダブルチーズケーキ)將會於全國期間限定發售。上層的生芝士蛋糕配下層的焗芝士蛋糕,雙重口感,雙重滋味!經過日本便利店一定要買一杯品嚐!


雙層芝士蛋糕上層由濃厚的北海道忌廉芝士製成,加上檸檬調味,融合成生芝士蛋糕的獨特口感。


下層則由金文畢芝士(Camembert Cheese)及車打芝士混合,加上香味濃郁的牛油曲奇,製成有焗芝士蛋糕一樣口味的雪糕。


滿滿的濃郁口感,令雪糕滋味更上一層樓!真的忍不住要買多幾個帶返屋企食!


發售日期:4月24日(期間限定)

售價:294円(約港幣22元,已含稅)

來源:Häagen Dazs

即 like & follow U Travel Facebook / U Travel IG / 旅遊快搜 Facebook 專頁,緊貼世界各地最新旅遊情報!用WeChat掃一掃下面QR Code,follow埋U Travel精選內容!

相關情報