【旅遊小貼士】 手殘男朋友救星 韓國人氣App影靚相零失敗

2018.04.13
文 : U Travel
2018.04.13

十萬個激嬲女朋友的理由中,不懂拍照的或者是其中一條死罪,十張有九張半專門捕捉到女友矮肥醜的黑暗面。各位女友不用擔心,南韓有廠商推出「救星級」拍照應用程式拯救你的手殘男朋友,簡單易用,一學就懂,以後出街約會影靚相也零失敗。

 

應用程式《SOVS》原本是專門設計給獨自旅遊及及愛拍照的人使用,讓路人跟足指引拍出美照。《SOVS》簡單易用,難怪人氣爆燈,經常成為App Store人氣排行榜常客。


首先調教模特兒的高度及「姿勢」。

《SOVS》相當貼心,有多種「姿勢」可選,蹲下、側身樣樣都有。

選好後再調教取景的角度。


設定後,只要對準事先選定的透明框,就可以輕鬆拍到滿意的相片。

 

  

App內還有濾鏡,方便用家只要使用1個app就就可以完成一張美圖的所有程序。

 

暫時只有iOS版可供下載,且這是付費APP,用家需要付$8港幣購買,但$8買多張靚相,絕對抵比!

下載連結

來源:FB@sovsofficial

 


即 like & follow U Travel Facebook / U Travel IG / 旅遊快搜 Facebook 專頁,緊貼世界各地最新旅遊情報!用WeChat掃一掃下面QR Code,follow埋U Travel精選內容!

相關情報