#潮日放送    日本Ministop、 LAWSON、7-11、FamilyMart 22 種必食新口味(不斷更新)

2018.01.12
文 : U Travel
2018.01.12

好多人去日本,都必定到各大便利店掃場,除咗因為梗有一間係左近夠方便外,亦因為佢哋每星期(真係每星期)都有新品推出,有時仲會玩埋 crossver 。最近,Lawson  與 Godiva 又再合作,推出第 5 彈聯乘朱古力甜品, 睇睇 U Travel 特派員試食報告!


【1月12日更新】

OMG!日本可口可樂時時都有新產品,今次唔係又出新包裝,而係推出全世界首創的「桃味可樂」!

點解揀桃?日本可口可樂指,桃在日本神話中有去邪氣的功效,而且在日本女兒節(3 月 3 日)中,又會用桃來祈求女生們健康成長,留意到桃味飲品在新年 1 至 3 月特別好賣,所以有了首創桃味可樂的念頭。

(相:cocacola_japan@IG)

今次推出 500ml 樽裝桃味可樂,另外有 280ml 樽裝桃味可樂限定於自動販賣機發售,包裝上就有大大個帶有氣泡的桃!去日本的朋友要把握機會,因為又是期間限定發售!

延伸閱讀