放閃必去 心形靚景

2018.02.14
全部都係心形,突然間少女心大爆發,仲要係天然靚景,即刻想戀身做 yama girl,表面上親親大自然,實質係要放閃打卡。

 

▲(圖:osampotour@instagram,manamip222@instagram)
 
//延伸閱讀//

1. 鹿兒島- 屋久島
位於鹿兒島縣的屋久島,稱得上是日本的夢幻仙景,靚到十幾年前連宮崎駿都為屋久島創作《幽靈公主》。在這個人間仙景,有一棵出名的繩文杉樹,中間有個心形空間,大到可以爬入樹內,抬頭望天,會見到靚到裂開的心形天空,感覺真係好似置身《幽靈公主》的場景當中。
據聞,將相片變手提電話 wallpaper,就會戀愛運 up up!雖然有點無稽,但去過的遊客都會咁做。信不信由你!

 


2. 沖繩 - 雙拱形岩石
沖繩的陽光與海灘,大家應該享受過唔少,但宮古島市的雙拱形岩石,可能大家未必去過,至少對於唔多愛好潛水的人來講。在這個潛水勝地,有個出名的景點:-雙拱形心形岩石,只要潛入水底,就會見到心形的岩石。如果唔係好識潛水,可以去離宮古島大概 30 分鐘路程的洵間島,岸上已經有座心形岩石,深受少女及情侶歡迎。