遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[飲食] 香港有咩 cafe 好

香港有咩 cafe 好

想坐在 cafe hea 下,上下網, 飲下野,見下朋友,唔知邊度好
見 openrixx.com 都無咩好選擇...
我哋又嚟跳出香港!
洲際酒店 hobby lounge 都好好,用黎傾生意都唔錯,又向海有靚景睇啦。
XD

我反而想去d 特別少少既cafe,好似有d 貓貓狗狗陪你食野
又或者漫畫cafe呀咁~

有無邊間好介紹?
八月は夢花火 私の心は夏模様 ~井上陽水 「少年時代」

阿貓地攤???
以前好多 music show 睇,而家無哂......
佢 d 貓仲好懶洋洋 tim ,雖然唔怕陌生人,哈哈不過只係懶洋洋咁坐係度囉。

引用:
原帖由 taipeilover 於 2008-11-4 07:02 發表
想坐在 cafe hea 下,上下網, 飲下野,見下朋友,唔知邊度好
見 openrixx.com 都無咩好選擇...
睇下 ufood.com.hk 首頁個最高評分食肆榜,應該有間合你意

引用:
原帖由 johnnyman 於 2008-11-4 21:46 發表

睇下 ufood.com.hk 首頁個最高評分食肆榜,應該有間合你意
ufood ? 咩來 ga? U magazine?
我哋又嚟跳出香港!

引用:
原帖由 taipeilover 於 2008-11-5 09:47 發表

ufood ? 咩來 ga? U magazine?
UfoodTravelUSB 都係《香港經濟日報》全新主題網站,是一個具備強大食肆資料庫(涵蓋全港逾16,000間食肆)、最多著數優惠、最新飲食資訊的、飲食網站。

又沒有聽過阿麥書房阿?? 喜歡看書和聽音樂的話應該會喜歡這裡, 情調不錯!

http://www.mackiestudy.com/

好似幾好咁wow.... Ufood 個網頁好colorful , 又多野睇, 重有coupon....正AR!!!!
引用:
原帖由 johnnyman 於 2008-11-5 21:24 發表

Ufood 同 TravelUSB 都係《香港經濟日報》全新主題網站,是一個具備強大食肆資料庫(涵蓋全港逾16,000間食肆)、最多著數優惠、最新飲食資訊的、飲食網站。 ...

引用:
原帖由 sammyso 於 2008-11-6 06:41 發表
好似幾好咁wow.... Ufood 個網頁好colorful , 又多野睇, 重有coupon....正AR!!!!
係咪好似呢度咁有forum 架?

引用:
原帖由 breadnbutter 於 2008-11-6 16:00 發表

係咪好似呢度咁有forum 架?
找到了,是有forum的,就在這裹
在亙動平台分頁(按一下)->討論區
http://www.ufood.com.hk/forums/list.page 

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know