遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[經驗分享] 深圳東部華橋城

深圳東部華橋城

昨日風和日麗,上了東部華橋城一趟,分享一下相片先:

Skywalk 你們又夠唔夠膽試呢?
不過呢度 d crowd management 做得不好,回程出門口只有纜車搭,打晒蛇餅,仲要d人打尖...

附件

hahahaha..
最尾張相好正
如果 skywalk 全用透明玻璃應該仲刺激
XD

好似好開心咁喎!

我都去過, 不過那時老翻 skywalk 未開, 只上了旁邊的翻版獅城觀光塔, 感覺真係幾高又 free。

東部華僑城整個山上景區好大, 最好玩兩日一夜, 歐陸湖區、溫泉、水療、茶園、Skywalk、薰衣草田、觀光塔, 很多都似曾相識, 平心而論, 都算是抄得好的主題景點了。

其實大部份的地方都整得好靚,相信連同大部份的地方都係12月開始先開幕,以及”花田”如果花期真係會好靚下
可以到時再去一次

本帖最近評分記錄

大陸真係乜都有,仲洗乜環遊世界丫

引用:
原帖由 weareready 於 2008-10-6 11:01 發表
大陸真係乜都有,仲洗乜環遊世界丫
係呀,如果你唔計較信心問題e.g. Skywalk 安全不足,返大陸其實可以影到去咗其他國家咁
不過唔係講笑,行Skywalk 個時條橋好似按振振地咁
唔知係唔係心理作用....

藝高人贍大

地方好靚,好想去玩一次先。

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know