遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題
打印

颱風期間有咩做?

颱風期間有咩做?

一打風,大家就多了一天假期?
留係屋企大家會做d咩呢?

有d咩可以係呢個時候玩既呢?
上網,youtube,facebbok,古惑仔online ...

TOP

一班人打機、或者出街睇戲,不過要早買飛,今日去睇戲要坐到頭四行,感覺好似去左太空館果個 theatre.... -_-
XD

TOP

俾我訓左大半時間,補返平日既不足~

haha...乜原來大家都咁鍾意打風去睇戲架?!

TOP

引用:
原帖由 AShin 於 2008-8-7 10:11 發表
俾我訓左大半時間,補返平日既不足~

haha...乜原來大家都咁鍾意打風去睇戲架?!
都幾鐘意係打風時睇戲ar....
好像咁先可以打發到d 時間.....
琴日, 我除了訓左半日之外, 都睇左不少dvd....
黃子華套棟"督"笑...實在太好笑la
加埋林海峰個套......................
一絕!@@
A friend in need is a friend indeed.

TOP

寫下個 Blog 打發時間

在家中煮下野食, 寫下 BLOG, 偷得浮生半日閒。

TOP

又或者勁睇奧運啦!

難得有個 full weekday 勁睇奧運呢!

[ 本帖最後由 Rebeccaleung 於 2008-8-21 15:11 編輯 ]

TOP

大家可以去睇 Get Smart !特務S嘜~



好好笑!!

TOP

係呀係呀, 睇碟最好~~~今晚要買定多d 零食

TOP

太好了!今天是乒乓女單決賽

今明兩日都有乒乓球決賽,8:30pm 準時收看!會捧張怡寧場,中國隊加油啊!

TOP

打風日的奧運焦點

京奧今產生 20 面金牌

(明報)8月22日 星期五 08:45 北京奧運今日將產生二十面金牌,包括乒乓球女單、女子山地單車、女子曲棍球決賽等,都是中國隊爭金的焦點。

乒乓球女單金牌,應該是中國的囊中物。其中,北京姑娘張怡寧的奪冠希望最大;新秀郭躍則會竭盡全力爭奪她個人第一面奧運金牌。

當日進行的女子曲棍球決賽,中國女隊將挑戰世界勁旅荷蘭隊。這是中國女曲第一次打進奧運決賽。在奧運小組賽中,中國隊曾以零比一小負對手。決賽兩強再次相遇,雖然荷蘭整體實力佔優,但中國姑娘戰勝上屆奧運冠軍德國隊後,全隊士氣大振,鹿死誰手,尚難定論。

女子山地單車決賽是今日值得一看的項目。參賽的中國「三朵金花」任成遠、王靜靜、劉穎,近年進步神速,團隊排名已躍居世界榜首。

當日皮划艇(靜水)將決出六面金牌。其中,女子五百米四人皮艇,中國隊將全力爭奪獎牌。

跆拳道今日將決出二面金牌,其中,女子六十七公斤以下級決賽,由於雅典奧運該級別金牌得主、中國羅微的缺陣,韓國黃敬善-枝獨秀,是最具奪冠的人選。男子八十公斤以下級決賽,中國選手朱國實力一般,奪牌基本無望。該項金牌的最大熱門是,世界盃 、世錦賽和奧運金牌得主,美國名將洛佩茲。

奧運田徑場今日將再掀高潮,在決出的七項冠軍中,男女四乘一百米接力決賽最有看頭。

奧運直擊:張怡寧晉女乒單打決賽

22.08.2008 11:05        from 881903.com
北京奧運乒乓球女子單打準決賽,爭取衛冕金牌的國家隊首席球手張怡寧,率先晉身決賽,她在四強,以四比一擊敗新加坡球手李佳薇。 李佳薇在第一局先贏11比9,但張怡寧在現場觀眾打氣下,加強進攻,趁李佳薇多次失誤,先追回一局11比8,之後愈打愈順,再連贏12比10、11比8及11比5。 乒乓女單金銀牌肯定由中國球手包辦,王楠及郭躍,會爭奪另一個決賽席位,兩人過去對賽十三次,郭躍贏了七次。

TOP

奧運直擊:男乒八強高禮澤硬撼王皓

22.08.2008 13:12 from 881903.com
北京奧運乒乓球男子單打八強,下午展開,本港球手高禮澤一時三十分出戰國家隊首席球手王皓,爭奪四強席位,兩人自零二年起的過去八次對賽,王皓全勝,包括今年三月在科威特的公開賽,王皓在十六強四比一淘汰高禮澤。 今早進行的兩場女單準決賽,張怡寧及王楠分別贏波晉級,今晚八時三十分爭奪金牌。張怡寧是以局數四比一反勝新加坡的李佳薇,王楠就在四強挫敗隊友郭躍,比分是四比二。

TOP

睇Today Off

TOP

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know