遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[飲食] 好時沙嗲

好時沙嗲

photo from openrice

尋晚有朋友帶去左食好時沙嗲
真係好鬼偏遠,係間完全唔起眼既商場入面
不過又真係幾好味……
特別係個椰汁咖哩雞,加埋個夠晒熱既薄餅,正!

不過,可能我真係對呢d食物敏感
所以食左一陣對手已經紅晒
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

umum....好食呀
薄餅點咖哩汁最正
好時既海南雞飯都好出名

嘩嘩嘩....去好時ar.... so good la....
聽聞佢ge 海南雞飯 好正bor ....
雞肉去骨,勁滑溜;
油飯很香、很煙韌,附有的三種醬汁都好正宗,絕對是省招牌之作...

有冇試下???

本人最喜歡那個星州炒蘿蔔糕,很香而蘿蔔糕又不會炒得太碎,蛋和蝦都很好吃。
可惜, 間野實在太偏僻la.... 地點太隱閉了....
所以..都唔係好多時候會去吃...如果有天地堂就不妨試下la... poly 人

引用:
原帖由 ivychan610 於 2008-7-25 11:00 發表
嘩嘩嘩....去好時ar.... so good la....
聽聞佢ge 海南雞飯 好正bor ....
雞肉去骨,勁滑溜;
油飯很香、很煙韌,附有的三種醬汁都好正宗,絕對是省招牌之作...

有冇試下???

本人最喜歡那個星州炒蘿蔔糕,很香而蘿蔔糕又不 ...
海南雞飯都真係ok嫁
不過呢,因為大家share,所以只能淺嚐
下次要一個人食晒一客先得
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

海南雞飯都ok~
佢既油飯都幾香,不過唔係好食到dum一聲果隻
薄餅好好食,好鬼香口

但係d野食好似都偏鹹咁既
連我咁食得鹹都唔係好頂得順....

引用:
原帖由 AShin 於 2008-7-25 11:04 發表
海南雞飯都ok~
佢既油飯都幾香,不過唔係好食到dum一聲果隻
薄餅好好食,好鬼香口

但係d野食好似都偏鹹咁既
連我咁食得鹹都唔係好頂得順....
係ar... 我都覺得個海南雞飯偏鹹...特別係個油飯...
俾我吃...可以送到 2 碗白飯ar....
肥死

引用:
原帖由 ivychan610 於 2008-7-25 11:06 發表

係ar... 我都覺得個海南雞飯偏鹹...特別係個油飯...
肥死
哈哈,用d油飯送飯……
不過我都覺得下次食叫白飯好d…
其實個咖哩已經可以送一碗白飯

引用:
原帖由 ivychan610 於 2008-7-25 11:06 發表

肥死
但如果個油飯唔多油既話就冇哂海南雞飯既精髓!
要個飯香就一定要多油
要好食,都要付出小小代價既~

d 薄餅真係唔錯, 如果唔使太耐就好喇!!!
佢d 咖哩煲好快上, 等得薄餅黎都凍哂lu~

引用:
原帖由 soniayau 於 2008-7-25 12:00 發表
d 薄餅真係唔錯, 如果唔使太耐就好喇!!!
佢d 咖哩煲好快上, 等得薄餅黎都凍哂lu~
講開d服務真係好一般
落漏單追佢又當冇事發生咁……

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know