【關島】 拉埋天窗前奏之旅 Vol1 - 美洲旅遊 - U Travel 旅遊論壇 ::台灣,日本,韓國,英國,新加坡,澳門,自由行::旅遊討論區
遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題
打印

[活動] 【關島】 拉埋天窗前奏之旅 Vol1

【關島】 拉埋天窗前奏之旅 Vol1

是咁的,我同拍左幾年拖既 honey 想0係 2011 年拉埋天窗,經一番選擇之後,我地最後揀左關島拉埋天窗。

剛好 10 月趁有假期,我地兩口子又鐘意陽光與海灘,所以專登去左關島玩 4 日,仲睇左幾間 chapel 問埋價錢,都叫做有 d 得著。

今個 trip玩得好開心呀,除左睇 chapel 之外,仲玩左好多水上活動添,開心死我地,等我慢慢同大家分享啦。

Day 1 :

我地今次搭 CO 夜機去關島(逢星期一、五先有夜機出發),出埋關拎行李到步己經係6點幾喇,大家都支力到想死,不過幸好關島好快天光,未夠 8點就咁既樣喇 ~~~一早就有藍天與白雲,興奮左一秒,但因為太眼訓,我地最後都係選擇返酒店訓陣先玩。



訓左3 個鐘,事不宜遲去玩水喇.....
地點: alupang beach club
就係搭呢架疑似校巴既巴士出發去碼頭喇



上船 lu .. 上船 lu..



未玩一切水上活動之前我地個們都著起救生衣,以防萬一先



順帶一提,0係關島周圍都係日本遊客,當地人與日本人既比例係差唔多 1 :3 (自己估計既),去一轉關島就好似去左一次日本咁呀。

附件

IMG_3306.JPG (2.48 MB)

2010-10-19 09:59

IMG_3306.JPG

IMG_3310.JPG (3.08 MB)

2010-10-19 09:59

IMG_3310.JPG

IMG_3314.JPG (2.12 MB)

2010-10-19 09:59

IMG_3314.JPG

點樣去關島呢

我鍾意陽光與海灘呀,不過,想問問香港去關島有無直航機,坐幾耐? 使費貴唔貴呀?

TOP

好靚嘅藍天和白雲啊!係咪一年四季都有咁靚嘅天色架?

TOP

架巴士幾靚wor...shuttle 來架?

TOP

回復 2# cooler 的帖子

洗費都幾貴呀,話哂洗美金。如果出海玩活動,就要50蚊美金以上。例如海底漫步或者玩潛水艇都要 80幾蚊美金一個人呀!

食野方面,一個 main
一杯普通飲品都要 3 or 4 蚊,不過有好多餐廳都有得 refill 既。


去關島有直航機架,暫時由 Contiental Airlines 提供服務,不過只限星期一或五有機來往兩地。

TOP

關島好似係分旱季同雨季 2 個大季,基本上都係日日藍天與白雲呀。
不過我去果幾日有時會間唔中落一陣過雲雨!

TOP

回復 4# AShin 的帖子

係呀, shuttle bus 黎架!!
好似加拿大果種校巴!! hahaha

TOP

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know