遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[景點.觀光] 富田農場

富良野必去景點!
請睇富田d相 :

附件

今年仲係富田農場50週年,除左有新花田Lavender East之外,
仲有特別紀念雪糕賣
係薰衣草白朱古力味,好好食咁呀~

我鍾意佢個香水多d
除左薰衣草之外(其實我唔係咁鍾意薰衣草味)
果陣買過一支係日本玫瑰花味
記得唔係太貴,但淡得來味道好特別
我之後都冇聞過相似既味道啦
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

引用:
原帖由 Dorothy 於 2008-7-21 10:49 發表
我鍾意佢個香水多d
除左薰衣草之外(其實我唔係咁鍾意薰衣草味)
果陣買過一支係日本玫瑰花味
記得唔係太貴,但淡得來味道好特別
我之後都冇聞過相似既味道啦 ...
佢d 香水都幾出名....聽個friend 講隻薰衣草味幾好ar
就價錢而言, 我覺得ok la... 1300 yen...
不過...都未去過
希望有機會去到+買到la.....

有興趣, 可以睇下個website la
http://www.farm-tomita.co.jp/tw/

附件

引用:
原帖由 ivychan610 於 2008-7-21 11:00 發表

佢d 香水都幾出名....聽個friend 講隻薰衣草味幾好ar
就價錢而言, 我覺得ok la... 1300 yen...
不過...都未去過
希望有機會去到+買到la.....

有興趣, 可以睇下個website la
http://www.farm-tomita.co.jp/tw/ ...
我剛剛講就係呢支啦
不過可能真係太耐之前,而家連包裝都改埋
但佢個味實在幾正,唔係一般玫瑰花味
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

8月尾去仲有無花睇?

depends on 現時日本氣候,不過有都預左係水尾花期。
我上年 9月去,差唔多無哂喇!
XD

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know