小樽雪燈之路 - 北海道 - 日本旅遊 - U Travel 旅遊論壇 ::台灣,日本,韓國,英國,新加坡,澳門,自由行::旅遊討論區
遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

小樽雪燈之路

好靚,好浪漫...
但請問係咪入夜後先會點? 蠟燭咪好易熄?

情侶必到既景點 ~~~~

如果一對情人就到2月14日去更perfect. 但可惜太多人.

附件

引用:
原帖由 soniayau 於 2008-7-7 15:49 發表
好靚,好浪漫...
有冇相片提供???

你可以去主頁景點入面睇...
北海道-->小樽

引用:
原帖由 soniayau 於 2008-7-15 18:15 發表
你可以去主頁景點入面睇...
北海道-->小樽
thanks for ur info....
真的很靚..

ps 北海道還有沒有其他好有feel 的地方, 值得一去?

附件

取錄至北海道景點

張相咩黎ga~~~

好明顯係雪燈之路啦!!

仲有呢d 相 :

本帖最近評分記錄
  • Luka 哩數 +4 2008-7-25 11:16

多謝QQ, 我想問 d 蠟燭係咪每日入夜有專人點ga?
引用:
原帖由 soniayau 於 2008-7-23 13:30 發表
多謝QQ, 我想問 d 蠟燭係咪每日入夜有專人點ga?
冇錯, 係.
仲有呀, 每人都可以去攞隻紙杯, 入面有支蠟燭, 佢地有筆借比你, 你可以在紙杯上寫上你的文字, 之後去點著支蠟燭. 你可以將隻紙杯隨便放在雪燈之路上.

咩季節先有?

每年大約二月上旬至中旬,都諗過較啱時間去,但二月好大雪,好鬼凍,對於超級怕凍的我,最終都打退膛鼓,寧願去睇紅葉多d.

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know