遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[經驗分享] ** 四川成都九寨溝之行 **

** 四川成都九寨溝之行 **

一連五天到四川遊玩, 跟團到了九寨溝及成都, 時間很少, 但拍下了很多照片, 現自選一些照片同大家分享呢

全輯在 :http://www.pbase.com/specialteam/sichuan_travel_2009

#1 成都 錦里一條街的景街

#2 吹糖人......咪住先, 咁啲糖入面咪好多果個吹糖人的口水.........冏

#3 這位小僧, 佢十分nice, 有傾有講, 仲話未見過咁大支鏡頭(我支70-200), 跟住好樂意給我們拍照, 多謝他

#4 很精美的工藝品

#5 麻辣小食

#6 寬巷子一景

#7 芙蓉國粹表演, 開頭都怕悶, 但原來好值得看!

#8 變臉加噴火!?

#9 九黃機場

#10 山上吹著雪風

#11 日落前到甲蕃古城, 睇落去似我去過捷克的ck 多些

#12 到達九寨溝, 已有很不同的風景, 這裏是岷江源, 即係四川岷江的發源地

#13 這小路加星空, 我的最愛!

#14 在酒店附近的樹林內, 零下十度站足2小時, 為了就是拍下這麼美的樹林星空, 好有外國聖誕feel

#15 初冬的九寨溝風景, 小木屋與流水, 正

#16 樹正群海的瀑布

#17 很壯觀的

#18 高點看著的五花海, 很美麗, 但可惜未能停車影, 此乃車上影的

#19 五花海一角

#20 珍珠灘之風光

#21 箭竹海的倒影

#22 珍珠灘的瀑布, 很美很壯觀!

#23 又一冰掛

#24 珍珠灘的瀑布, 很美很壯觀!

#25 鏡海, 名不虛傳

#26 這小品我很喜歡

#27 好得意的小冰包(我是這樣叫它的)

#28 到左呢個成都大熊貓基地睇好可愛的熊貓

#29  咁都訓到?

#30 再來個一字馬!

#31  震旦第一山..........係咪出產震旦呀??

#32 睇埋樂山大佛, 呢度就係 "水淹大佛膝, 火燒凌雲窟" 的取材地吧!

#33 上金頂的纜車呢

#34 遠眺拱嗄山

#35 四面十方普賢佛的廣場

#36 銀頂前的留影

#37 最尾就係返成都上峨嵋山看金佛

#38 金頂另一角度

#39 3千多米高的金頂, 看山下雲海, 好鬼正
specialteam 我每次睇完你d 相心入面都只得兩個字就係「佩服」!

九寨溝果然係風光如畫,希望d 人好好愛惜佢啦~
八月は夢花火 私の心は夏模様 ~井上陽水 「少年時代」

引用:
原帖由 turqoise69 於 2010-1-4 09:25 發表
specialteam 我每次睇完你d 相心入面都只得兩個字就係「佩服」!

九寨溝果然係風光如畫,希望d 人好好愛惜佢啦~
認同! 睇你既相每次都係好賞心悅目!
btw,你可以係d咁凍既地方都有心機去影星軌先勁呀!
曝左幾耐呀?

引用:
原帖由 Clementine 於 2010-1-4 11:47 發表

認同! 睇你既相每次都係好賞心悅目!
btw,你可以係d咁凍既地方都有心機去影星軌先勁呀!
曝左幾耐呀?
先多謝你地2位呀, 小弟都只係覺得每次咁難得去得旅行, 就應該搏命影好啲相, 咁先值回票價嘛

to clementine, 我果晚呢張相只係曝光約20分鐘左右喳, 不過頭頭尾尾影左幾張, 加埋都係果個雪地企足2小時, 凍到有份影相的屋企人都硬晒咁濟先一齊番去酒店, 哈!! 講番起都有啲凍呀

好靚呀

相片影得好專業呀!!完全係人間仙境呀!!!

Good shoot! But more apprecaite your family members stand with you for 2 hours.

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know