近排有咩戲好睇 - 吹水聊天 - U Travel 旅遊論壇 ::台灣,日本,韓國,英國,新加坡,澳門,自由行::旅遊討論區
遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

近排有咩戲好睇

近排有咩戲好睇

我自己就睇左愛‧住‧巴黎……
都ok好睇,典型歐洲片格局,如果鍾意睇柯德莉塔圖就應該入場
我覺得佢個短頭髮look都幾正

你地呢排又有咩心水推介?
Ensemble, C'est Tout 我覺得麻麻wor...
淡淡的,主題唔係好出。反而鍾意柯德莉塔圖同個婆婆既戲。
不過套戲跟本同巴黎係冇關係的。

我想睇功夫熊貓呀~好似幾好笑咁!

引用:
原帖由 AShin 於 2008-7-3 11:26 發表
Ensemble, C'est Tout 我覺得麻麻wor...
淡淡的,主題唔係好出。反而鍾意柯德莉塔圖同個婆婆既戲。
不過套戲跟本同巴黎係冇關係的。

我想睇功夫熊貓呀~好似幾好笑咁! ...
套戲本身同巴黎都冇關... 係個名譯得衰姐
至於淡嘛... 歐洲片多數都係咁, 我又覺得幾好
不過當然想要好有劇情就會麻麻地啦

柯德莉塔圖d戲個譯名真係好好笑, 一定有"天使", 一係就"巴黎"

hancock !!!!!!!!!!!!!!!!!

都想睇Batman
始終都想睇下個小丑..........

引用:
原帖由 AShin 於 2008-7-7 16:13 發表
都想睇Batman
始終都想睇下個小丑..........
一諗起就覺得好可惜
前幾年睇brokeback mt 我都睇好佢嫁...
點知咁快就唔係度 : (

引用:
原帖由 ilovecerdic 於 2008-7-7 16:49 發表
有人極度推薦我看香水, 但是我知道是講殺人的, 所以有D驚

不知道恐唔恐怖呢?
我未睇過唔知...
淨係知結尾果度有一幕好震撼 = =

香水我覺得 ok wor~雖然係恐怖,不過唔係場面恐怖 , 佢一d 都冇賣弄血腥 ar , 暴力ar , 反而係套戲非常用心去交代個主角 ge 內心戲,令你覺得佢ge想法好恐怖,亦都好悲哀....
我自己本身係完全唔會睇鬼片ar , 驚慄片 ge,不過就俾佢張好靚好 sharp ge poster 吸引左去睇,冇嚇親wor 又~
我有睇過香水呀...ok 喎
畫面唔恐怖....有d意思同內容
至於最後果幕....well, 都真係幾震撼下= =

我好期待宮崎駿既新動畫崖上的Ponyo
今次大師反璞歸真,唔用3D,成套戲都人手繪畫
睇落好有細個睇卡通既親切感!

http://www.ghibli.jp/ponyo/
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 lukaluka 於 2008-7-10 12:31 發表
我好期待宮崎駿既新動畫崖上的Ponyo
今次大師反璞歸真,唔用3D,成套戲都人手繪畫
睇落好有細個睇卡通既親切感!
http://www.ghibli.jp/ponyo/ ...
真係好靚喎
有時都覺得3D野冇乜「人味」
唔知呢套幾時香港先會上呢?

引用:
原帖由 Dorothy 於 2008-7-10 12:38 發表

真係好靚喎
有時都覺得3D野冇乜「人味」
唔知呢套幾時香港先會上呢?
講起3D, 雖然我覺得千與千尋好好睇, 但d 眼淚真係立體得好好笑

Michael haneke 既戲出名暴力

如果唔驚睇「核突情節」,可以一試。
本帖最近評分記錄

回復 14# Dorothy 的帖子

日本19號就上喇~
香港我估可能會安排聖誕檔期掛
不過緊係希望佢快d上畫啦~

引用:
原帖由 lukaluka 於 2008-7-10 13:01 發表
日本19號就上喇~
香港我估可能會安排聖誕檔期掛
不過緊係希望佢快d上畫啦~
嘩,咁真係有排等……
希望快d有得睇

赤璧又如何???

全場咁多女仔....攪到赤壁好冷門tim...熱切期待中
我哋又嚟跳出香港!

引用:
原帖由 taipeilover 於 2008-7-10 13:42 發表
全場咁多女仔....攪到赤壁好冷門tim...熱切期待中
我係覺得林志玲拍戲真係有d搞笑……
唔知佢會唔會都係繼續用佢一向既志玲腔講對白呢

關於赤璧....
其實我很期待....
最期待睇偉仔...
有冇睇過 mtr 赤璧d poster...
偉仔真係勁似周瑜lor..
無論是眼神, 抑或是笑容..都好似lor
反而...金城武就好怪lor...
一d 都feel 唔到佢似諸葛亮... so sad...

很期待.................... 睇赤璧 ar.............................xdddddddddddddddddddddxd

引用:
原帖由 ivychan610 於 2008-7-10 15:15 發表
關於赤璧....
其實我很期待....
最期待睇偉仔...
有冇睇過 mtr 赤璧d poster...
偉仔真係勁似周瑜lor..
無論是眼神, 抑或是笑容..都好似lor
反而...金城武就好怪lor...
一d 都feel 唔到佢似諸葛亮... so sad...

很 ...
哈哈哈, 你講到你真係好似見過周瑜真人咁!!
不過之前睇報導話金城武好唔合作, 咩宣傳都唔出現, 唔知拍果時出現咩問題??

哈哈最好笑都係話梁朝偉鐘意金城武多過林志玲
周瑜同諸葛亮有曖昧~
好BL呀

引用:
原帖由 lukaluka 於 2008-7-10 15:35 發表
哈哈最好笑都係話梁朝偉鐘意金城武多過林志玲
周瑜同諸葛亮有曖昧~
好BL呀
唔係ar 嗎? 古代都有 broke back mountain??....
仲要係周瑜同諸葛亮???
不是嗎.....

回復 15# soniayau 的帖子

回復 23# soniayau 的帖子

尋日睇左Batman...
暴力得來又黑暗,聽講同以前好唔同
雖然我真係唔係鍾意呢類戲,都係陪朋友睇先入場
不過……Joker實在做得好好,佢係呢套戲比batman同其他所有角色,都做得好太多太多
諗起演Joker既Heath Ledger死左,實在好可惜…
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

引用:
原帖由 ilovecerdic 於 2008-7-18 14:04 發表
我看了赤壁, 覺得導演真的很細心, 好多細節做得好好, 所以你先會覺得
梁朝偉真的很像周瑜, 例如呢, 他一出場的時候, 個camera 一路帶觀眾觀察周瑜
的造型, 時時zoom 近看他的扇子和頭巾, 真的會引人想起蘇軾的 念奴 ...
昨晚,我也終於看了赤壁(其實可說是前傳,都未到赤壁之戰最戲肉的赤壁之戰)
看這套電影之前兩三個月,我也看了華仔主演的<<卧龍卸甲>>,主要講趙子龍的一生
因為有對比,更覺得呢套戲的可貴
雖然三國的歷史,其實很大部份都是三國演義中所虛構出來的
但是看得出赤壁在盡力的忠於三國歷史加三國演義
比起華仔的那套好看得太多,三國迷一邊看好過隱
而且我也認同,導演在描繪人物性格方面下了很大的心血
連周瑜及諸葛亮之間是友是敵的關係也細緻地滲了出來
當然,一班功力深厚的演員也是其中的原因
金城武比我想像的演得好
仲有d電腦特技都幾真,睇得出呢套大製作同一d小製作的分別

唯一不足的,我覺得後段為了拖到下集再續的關係,開始感覺到「Dum 波鐘」拖長時間...
本帖最近評分記錄
我哋又嚟跳出香港!

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know