遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

** 南非之旅 -- 好望角 **

** 南非之旅 -- 好望角 **

到了南非, 不要說沒有去過好望角呢 (其實行程內必有 =_=), 睇睇這裏以前啲人以為係非洲最南的地方吧~~
全輯在 : http://www.pbase.com/specialteam/south_africa&page=all
#1 果度山頂安了個燈塔, 可以搭纜車上去

#2 咦? 原來是小小的一部...

#3 上燈塔之路, um.... 蠻不錯呢!

#5 到塔頂了

#6 這裏的風景是這樣的~

#7 這個指示牌..........

#8 望去真正的 Cape of Good Hope 就在燈塔西邊~ 還不是要趕回去落去看看呢

#9 沿路這類雀鳥都唔怕人, 越走越埋, 又係想搵野食~~

#10 回頭再看纜車站同埋national park 的標誌

#11 影多下呢啲雀先

#12 這裏就是 Cape of Good Hope......我想起了東坪洲
嘩, 你去的時候天氣真好呢

拍出來的相片也很好看哦

是用甚麼的相機拍的呢?

引用:
原帖由 hereschu 於 2009-6-12 22:28 發表
嘩, 你去的時候天氣真好呢
拍出來的相片也很好看哦
是用甚麼的相機拍的呢?
是Nikon 的 數碼單鏡相機, D3 拍而已
其實去程頭2日都係污雲密佈, 好彩突然係第2日下午開始好天

thanks for sharing

看起來好熱,太陽太大,所以景色好!

下龙湾旅游 | 美奈 | 下龙湾游船

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know