遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[景點] 樂天世界

樂天世界

其實而家仲有冇團會帶去樂天世界 ? 我 7,8 年之前去過~~
當然有啦...
到目前為止佢都係旅客到首爾都會去既地方
仲做過天國的階梯拍攝場地
自然吸引到一班劇迷!

其實實際上有咩玩嫁?
定係sell靚景?

樂天世界可以話係室內最大既主題樂園~
仲分室內&室外2part....
室外有座好歐陸既城堡,即時令人想起迪士尼
2 part 都有唔同既機動遊戲
仲有個室內溜冰場
個人覺得似係ocean park & Disney 既混合體~

It is a very popular theme park in Seoul

引用:
原帖由 AShin 於 2008-7-9 10:42 發表
樂天世界可以話係室內最大既主題樂園~
仲分室內&室外2part....
室外有座好歐陸既城堡,即時令人想起迪士尼
2 part 都有唔同既機動遊戲
仲有個室內溜冰場
個人覺得似係ocean park & Disney 既混合體~ ...
迪士尼!?
仲要係海洋公園xDisney
有冇相睇下先 :p

呢個係室外既樣~

呢個係個溜冰場,好大下!~

photos from knto.

會唔會有d 似米奇老鼠o既 hello kitty 出現?

ooooooooo 而家真係唔如晒 wor~ 好靚ar... 不過話晒都 7 , 8 年前去 , 仲記得撞到黃日華同佢太太
個溜冰場令我記地「天國的階梯」係唔係o係度拍?

回復 8# weareready 的帖子

似米奇老鼠o既 hello kitty
樂天世界唔係大陸o個d 主題公園 ar , 我記得佢有一對自己ge 吉祥物

引用:
原帖由 workhard 於 2008-7-10 11:17 發表
ooooooooo 而家真係唔如晒 wor~ 好靚ar... 不過話晒都 7 , 8 年前去 , 仲記得撞到黃日華同佢太太
個溜冰場令我記地「天國的階梯」係唔係o係度拍?
係呀....記唔記得個Merry Go Round?
就係果度拍的!
引用:
原帖由 workhard 於 2008-7-10 11:19 發表
似米奇老鼠o既 hello kitty
樂天世界唔係大陸o個d 主題公園 ar , 我記得佢有一對自己ge 吉祥物
吉祥物??? 用了什麼公仔做吉祥物??
有冇相可睇???

兩個吉祥物叫做Lotty & Lorry~
應該係狸貓來既....
靚唔靚見仁見智,不過起碼唔係抄人地,有返自己style~!
佢地仲有一班動物朋友tim!

附件

lotte world 公仔.JPG (22.14 KB)

lotte world 公仔.JPG

lotty & lorry, one thing same as mickey
they are in gloves
whyyyyy???
=)

引用:
原帖由 elspeth 於 2008-7-23 11:02 發表
lotty & lorry, one thing same as mickey
they are in gloves
whyyyyy???
=)
噢!唔講唔覺
仲要動作都好似tim!

而家樂天世界都仲係旅遊熱點呀,至少d旅行團實會帶你去

不過有乜好玩我都唔記得啦,我淨係諗起個跳樓機...

啱啱去完返黎~~~有一座城堡同迪迪尼的睡公主城堡好似
出面有正常會有的跳樓機呀, 洗衣機, 過山車之類,
最特別係有室內遊樂場...海盜船都係室內玩
不能錯過的咪個旋轉木車, 紅極一時的天國的階梯拍攝景點, 場內有特別座標注明的

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know