遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[經驗分享] 櫻花相片

櫻花相片

早年去日本,通常睇紅葉,呢兩年去日本咁啱都有睇櫻花,但櫻花期短,揀定日子出發後,總會擔心驚撞唔啱時間,睇唔到靚櫻花好唔抵,幾次都係抵步頭幾日,花開唔理想,心情變灰,但好好彩,因為逗留的日子較長,又駕車四圍走,後尾幾日,總係千辛萬苦後,終於睇到花.

呢幾年都映左唔少櫻花相,早前日執相,睇番,總係覺得影得唔夠多,腦海內一片櫻花開滿的情景,是相片不能表達,好開心有呢d回憶,大家今年若已plan左去睇櫻花的朋友,希望你地順利睇到靚櫻花啦

d呢係兩年前的櫻花相,睇完心情都會好d

附件

_MG_7268 - a.jpg (117.11 KB)

_MG_7268 - a.jpg

本帖最近評分記錄
好靚. 我暫時都仲未有機會在春天去日本....

我呢兩年都有去睇櫻花,一到呢個時間就心郁想去,不過,今年約了朋友,五月底去清里(近富士),白樺湖一帶,跟住去霧降高原,所以要等多一排,好心急想去旅行

仲有睇去趕唔趕到去那須,你有無去過?有無好建議?

我想首日在富士五湖停一晚,之前在忍野住過一間好民宿(係住過兩次,隔了三年),今次想搵另一間,有無好介紹?本來都想住溫泉旅館,但今次去14日,日圓又咁高,想慳少少,有無又平又好住的民宿推介?

各路經常去日本玩的朋友,請幫忙,

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know