2009 韓國滑雪之旅 (1) - 韓國旅遊 - U Travel 旅遊論壇 ::台灣,日本,韓國,英國,新加坡,澳門,自由行::旅遊討論區
遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[景點] 2009 韓國滑雪之旅 (1)

2009 韓國滑雪之旅 (1)

呢排無乜時間上來upload 相, 係因為出發去左南韓滑雪團, 5天平均-3 至 -11 度, 行程竟然無乜風景點可影, 搞到我沿途要見乜影乜, 將僅有的風光拍下~
不過好彩個團抵, 2799 + 乜乜物物費, 平均1人唔駛5000蚊就可以玩晒同買野 + 滑雪, 唔講咁多, 去片!

全輯在 : http://www.pbase.com/specialteam/korea_2009

韓國 high one 滑雪場

明洞

新村

忠州湖

第2輯在 :http://www.travelusb.com/forum/v ... &extra=page%3D1

本帖最近評分記錄
  • Cassiopeia 哩數 +10 精品相集 2009-1-20 12:53
waa~~好羨慕你呀!! 一直心思思想去滑雪都無下文
而家去韓國真係好抵...
你 5 天團可以有幾多人滑雪呀?

引用:
原帖由 Cassiopeia 於 2009-1-20 12:56 發表
waa~~好羨慕你呀!! 一直心思思想去滑雪都無下文
而家去韓國真係好抵...
你 5 天團可以有幾多人滑雪呀?
我個天有29人join, 都一齊去晒玩
至於日數就係1日, 第1日就臨番酒店去雪場走一趟(方便我地影相), 第2日先開始, 早上9點玩到4點, 過足癮~

順便提提, 真係平到無朋友, 去到果邊唱都162, 去到果邊賭場時就174 ~ 勁平!!

而家去真係抵玩好多..我上年七月去對130...

其實KOREA 都幾好玩.. D 野又幾好食.

引用:
原帖由 carrpig 於 2009-2-2 11:44 發表
而家去真係抵玩好多..我上年七月去對130...

其實KOREA 都幾好玩.. D 野又幾好食.
話咁快已經兌到 170...
我覺得去韓國, 最開心都係去ski......又平, 見到specialteam d 相好鬼想去
我哋又嚟跳出香港!

嘩, d3 既相真係靚到.....

我想知呢輯相你係用咩相機影既?

引用:
原帖由 Viviy 於 2009-2-18 03:35 發表
我想知呢輯相你係用咩相機影既?
自己save 張image落黎就見倒架啦..內容入面...

樓主用緊Nikon D3...我估佢用緊鏡皇28-70 F2.8 唔知有無錯呢

引用:
原帖由 conrad 於 2009-2-19 13:00 發表
自己save 張image落黎就見倒架啦..內容入面...

樓主用緊Nikon D3...我估佢用緊鏡皇28-70 F2.8 唔知有無錯呢
鏡皇緊係新一代的 24-70 好好多呢, 28-70 相比之下已退役了

其實還有 14-24, 70-200等鏡, 仲有一支係反射鏡改mount

14-24 f2.8, 正呀!

不過我仲用緊部d70. 同你部機爭好遠, 哈哈~
發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know