去邊度倒數好 - 香港本地旅遊 - U Travel 旅遊論壇 ::台灣,日本,韓國,英國,新加坡,澳門,自由行::旅遊討論區
遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

[行程] 去邊度倒數好

去邊度倒數好

朗豪坊有倒數活動,31 號晚 8 點開始有馬拉松式倒數,應該都係o係 12 , 13 樓,有歌星唱歌,又有表演睇。

除夕倒數詠香江

夜晚 11:15 分o係尖沙咀文化中心廣場o既觀景台開始有表演節目,
到 11:57 分就開始進入倒數階段,
11:59 分就會開始有煙花匯演,
到 12:10 分就完 lu

不過要睇到煙花就唔一定要o係海傍
有好多位置都睇到煙花o既
我就推介平日無乜人去o既貓狗公園,
o係灣仔碼頭傍邊,
果度一大片空地,企到好多人

另一個地點係西九龍海濱長廊

仲有一個就係何文田水庫,聽講o係新世紀廣場有車坐去,無o既話打的都唔太貴

東港城 1 蚊抵玩

呢個真係好吸引,o係東港城只需要買夠 1 蚊野,全日就可以用 1 蚊泊車,泊 10 個鐘都係 10 蚊,真係抵。

另外o係中午 12 點到 1 點同埋夜晚 10 點半到第日o既零晨 12 點 15 分會o係個飛車場果度派福袋

聽講有一家專係飛車o既外國人會渣電單車做飛車表演,個細路仔好似只係得 7 歲,我就懷疑咁樣渣大膽車會唔會比人捉啦講真
兩場都係同派福袋o既時間一樣,即係大家可以一路睇個細路飛車一路收禮物

附件

Maximus 4_2.jpg (264.72 KB)

Maximus 4_2.jpg

T.H. project (11)_re.jpg (273.46 KB)

T.H. project (11)_re.jpg

oh.. 小朋友個樣 so cute.
最尾張相個 motor 女郎個頭 set 到咁 80年代既?!
XD

聽講話何文田水庫睇煙花都睇得幾清楚。
唔知有冇人試過?
XD

呢個飛車family真係堅!
八月は夢花火 私の心は夏模様 ~井上陽水 「少年時代」

呀,唔記得講,有得睇飛車o既東港城仲有得拎 1 蚊除夕餐券,由下晝 2 點開始o係東港城禮品換領站排隊就ok,唔洗要任何消費,就有得拎下面o既 coupon:

1.  馬泰— 1元美食現金劵(總值$5,000)
2.  名薈 —1元美食宴壹圍(價值$500)(1份)
3.  魯一居 —1元美食宴壹圍(價值$500)(1份)
4.  TASTE —1元原味森之卷(細) (價值$36)(200份)
5.  仙跡岩 —1元蜂蜜綠茶(價值$18)(100份)
6.  海皇JPONE —1元熱豆漿(價值$7)(500份)

憑劵可於08年12月31日 – 09年1月1日到上述食肆之東港城分店享受以1元享用以上美食。

排到就係law,排唔到就拎兩梳蕉走。

回復 7# dude 的帖子

1 蚊咁抵,係真唔係路

個小朋友真係好得意!!!
朗豪坊有咩明星啊?

琴晚去尖沙咀倒數睇SHE.... 好正AR

A friend in need is a friend indeed.

就係TravelUSB 個首頁整個倒數,到時就可以倒數啦
引用:
原帖由 Cassiopeia 於 2008-12-24 15:21 發表
個小朋友真係好得意!!!
朗豪坊有咩明星啊?
朗豪坊有女新人 G.E.M

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know