** 薄扶林日落 ** - 旅遊攝影交流 - U Travel 旅遊論壇 ::台灣,日本,韓國,英國,新加坡,澳門,自由行::旅遊討論區
遊玩情報     香港周圍遊     遊記     周末去邊度     特集     旅遊貼士    
發新話題

** 薄扶林日落 **

** 薄扶林日落 **

當日收工無所事事, 走鬼左去薄扶林, 瑪麗醫院對出, 影左少少日落照
全輯在 : http://www.pbase.com/specialteam/pok_fi_lam_2008

yiyi...唔通人兄你住置富?
不過薄扶林道真係黃昏時分好靚,我都成日專登唔搭隧道巴士而搭經山的巴士
而域多利道及數碼港看日落更是一流

# 6 好靚呀,隻船好似由 好多粒Swarovski 組成咁。

你地兩位人兄睇黎好熟香港行山徑!!!!

引用:
原帖由 wingkwok918 於 2008-12-4 10:02 發表
yiyi...唔通人兄你住置富?
不過薄扶林道真係黃昏時分好靚,我都成日專登唔搭隧道巴士而搭經山的巴士
而域多利道及數碼港看日落更是一流
不是呢, 其實我每天搭巴士回家都會經過, 間中都會係果頭附近留意有無好日落

而數碼港影日落我就比較少去, 因為個位太低同太水平, 前景又是大海一片, 我自己並不喜歡呢

引用:
原帖由 mistyblue 於 2008-12-4 10:29 發表
# 6 好靚呀,隻船好似由 好多粒Swarovski 組成咁。

你地兩位人兄睇黎好熟香港行山徑!!!!
^_^ 香港行山徑其實我都走過好多過位, 因為自己好鍾意上山影風景同埋親親大自然呢

引用:
原帖由 specialteam 於 2008-12-5 00:01 發表

^_^ 香港行山徑其實我都走過好多過位, 因為自己好鍾意上山影風景同埋親親大自然呢
哈哈我都係,成日係薄扶林上山頂同去香港仔個條行山徑看看有咩靚位
不過, 薄扶林道有咁靚天色都唔係成日見~
下年初參加環島行時再一次過看看有咩靚位~

引用:
原帖由 specialteam 於 2008-12-4 00:29 發表
當日收工無所事事, 走鬼左去薄扶林, 瑪麗醫院對出, 影左少少日落照
...
o甘o岩我尋日在家無野做, 在騎樓見到個日落, 當然冇specialteam 影得o甘靚啦.

# 6 好靚呀, 好鍾意個天既顏色
點去ga?

引用:
原帖由 mirotic 於 2009-2-9 13:07 發表
# 6 好靚呀, 好鍾意個天既顏色
點去ga?
呢度其實但凡行經簿扶林往置富, 華富, 香港仔的巴士, 小巴都可以係過埋瑪麗醫院的站下車, 到對面馬路影的

回復 9# specialteam 的帖子

又幾好喎, 原來咁容易就可以睇到日落美景

我都有兩張在家求其影的(同區)。

附件

求其影都幾靚wor~
八月は夢花火 私の心は夏模様 ~井上陽水 「少年時代」

發新話題
瀏覽我們
  • facebook instagram  weibo
 U Lifestyle      Beauty      Food      Know